Abstrakti- ja esitysohjeet

Abstraktiohjeet

Symposium on yhden tai useamman henkilön koostama 1-1.5 tunnin kokonaisuus. Symposiumin koostajat kutsuvat symposiumiin puhujat ja lähettävät lyhyen kuvauksen symposiumin aihepiiristä sekä kaikkien puhujien abstraktit (ks. ohjeet alla) symposiumehdotuksen yhteydessä. Symposiumehdotus lähetetään yhtenä word-tiedostona ja siitä tulee ilmetä myös symposiumin yläotsikko. Symposium voi sisältää sekä suomen- että englanninkielisiä esityksiä, kunhan otsikot ja abstraktit ovat esityskielellä. Symposiumin kokoaja toimii symposiumin puheenjohtajana. 

Suullinen esitys voi olla alkuperäisen empiirisen tutkimuksen tulosten esittely tai meta-analyysin/ katsauksen esittely. Ehdotuksen pitää sisältää ainakin alustavia tuloksia. 

Ohjeet abstraktin laatimiseen

Ehdotettavaa esitystä koskevassa abstraktissa tulee selkeästi esittää tausta ja tavoitteet, käytetyt menetelmät, tulokset ja johtopäätökset. Abstraktin maksimipituus on 250 sanaa, ja siihen ei liitetä kuvia tai taulukoita, lähteitä eikä avainsanoja.  Abstraktin kieli on sama kuin esityksen kieli.

Abstraktimalli:

Otsikko, joka kuvaa esityksen sisältöä osuvasti ja kiinnostavasti

Tausta: Lyhyt perustelu, mitä aiheesta ja tiedetään ja miksi juuri tämä tutkimus on tärkeä.
Tavoitteet: Tutkimuskysymykset tai esityksen tavoitteet.
Menetelmät: Mitä menetelmiä on käytetty kysymyksen selvittämiseksi/tavoitteen saavuttamiseksi.
Tulokset: Keskeiset löydökset.
Johtopäätökset: Mitä tulokset merkitsevät, miten niitä voidaan soveltaa, mitä tulee tutkia lisää.

Esitysohjeet ja kongressin kulku

Konferenssin kulku 

Konferenssitiloina toimii kolme erillistä kanavaa (Kanavat A, B ja C), joihin liitytään erillisillä linkeillä. Kunkin kanavan linkki pysyy samana yhden konferenssipäivän ajan. Voit liittyä haluamallesi kanavalle klikkaamalla kanavan linkkiä. Voit osallistua vain yhdelle kanavalle kerrallaan. Kanavaa voi vaihtaa poistumalla meneillään olevasta keskustelusta painamalla punaista luuria, ja liittymällä toiselle kanavalle klikkaamalla kanavan linkkiä.  

Haluamallesi kanavalle kannattaa liittyä hyvissä ajoin ennen ohjelman alkua, niin ehdit ratkoa mahdollisia teknisiä ongelmia paremmin. Kanavat ovat auki myös taukojen aikana. 

Liittyessäsi konferenssin kanaville mikrofonisi ja kamerasi ovat automaattisesti suljettuina. Muiden esitysten aikana oma mikrofoni on hyvä pitää suljettuna häiriöiden välttämiseksi. Kuulokemikrofonin käyttö vähentää häiriöääniä ja äänen kiertämistä. 

Oman esityksen pitäminen

Esityksellesi on varattu aikaa noin 18 minuuttia, jonka jälkeen on aikaa keskustelulle. Esityksesi aikana sinun kannattaa seurata aikaa itse. Esitysten väliin on varattu aikaa esiintymisvuoron vaihtamiseen. 

Esitysmateriaalisi jakaminen konferenssiyleisön nähtäville onnistuu Zoomissa Share Screen -toiminnon avulla avulla. Muistathan lopettaa näytönjaon esityksesi päätyttyä. 

Osallistuminen keskusteluun 

• Chat: Voit kirjoittaa esityksen aikana kommentteja, ajatuksia ja kysymyksiä Zoomin chattiin. Puheenjohtaja poimii mahdollisuuksien mukaan näitä kysymyksiä ja kommentteja esitettäväksi luennoitsijalle. Huomaathan, että chatin kautta voit myös reaaliaikaisesti keskustella toisten osallistujien kanssa luennon herättämistä ajatuksista!   

• Kädennosto: Mikäli haluat puheenvuoron, viittaa kädennosto-toiminnon avulla. Keskustelun aikana on mukava pitää kameroita päällä. Kun puheenvuorosi on ohi, sulje mikrofoni.  

Tarkempia käyttöohjeita: 

Näytön jakaminen Zoomissa:  

1. Paina Share Screen – painiketta

2. Ikkunaan avautuvat kaikki ne sisällöt, jotka olet avannut työpöydällesi, sekä vaihtoehto koko näytön jakamiseen  

3. Klikkaa sisältöä, jonka haluat jakaa  

4. Mikäli esityksesi sisältää ääntä, valitse vasemmasta alalaidasta kohta Share computer sound

5. Paina Share -painiketta oikeassa alalaidassa

6. Esityksen lopussa paina punaista Stop Share -painiketta